Jak pakować wyroby cukiernicze?


Jak pakować wyroby cukiernicze? Informacje

 

Ciasteczka od lat uważane są za najlepsze remedium na każdą okazję, czy to deszczowy dzień, czy chwila smutku.  Pyszne ciasto, maślany rogalik lub miska pełna faworków mogą być idealnym przysmakiem na każdą okazję. Czy jednak kiedykolwiek otrzymałeś pudełko z ciastkami, które wyglądało jakby przeszło przez nie tornado? Nie jest to raczej sympatyczne doświadczenie.

Dlatego, jeśli prowadzisz cukiernię, kawiarnię czy piekarnię tak ważne jest, aby nauczyć się, jak prawidłowo pakować ciastka. Nie tylko ochroni to nasze ukochane smakołyki przed uszkodzeniem, ale także pomoże przedłużyć ich trwałość, dzięki czemu Twoi klienci będą mogli cieszyć się nimi dłużej.

Jeśli chcesz przygotować swoje desery i ciasteczka do dostawy, przyda ci się wiele różnych rodzajów opakowań, jak pojemniki do deserów czy papierowe talerze. Więcej szczegółów znajdziesz też tutaj: https://tedmark.pl/baza_wiedzy/najlepsze-rozwiazania-dla-gastronomii 

  • Pojemniki na desery to plastikowe pojemniki, które występują w różnych kształtach i rozmiarach. Doskonale nadają się do pakowania pojedynczych ciastek, takich jak babeczki czy muffinki. Niektóre pojemniczki na desery mają wewnątrz podziałki, aby ciastka nie stykały się z sobą. Wyposażono je też w bezpieczną pokrywę, która pomaga utrzymać świeżość ciastek i zapobiega ich kruszeniu się podczas transportu.
  • Bardzo użyteczne są też kubki do deserów. Są to jednorazowe kubki wykonane z plastiku lub papieru; świetnie nadają się do pakowania pojedynczych porcji kremowych deserów, takich jak bita śmietana, przeciery, czy sałatki owocowe. Łatwo jest układać w stosy i transportować takie kubeczki do deserów, można je też zamknąć pokrywką, aby zachować świeżość zawartości.
  • Talerze papierowe to proste, lekkie i niedrogie opcje do pakowania ciastek, takich jak ciasteczka, brownie i inne desery tego typu. Świetnie się sprawdzą, jeśli spodziewasz się, że Twoi klienci będą zamawiać u Ciebie smakołyki na wynos, na przykład po to, by delektować się kawałkiem ciasta w parku!
  • Specjalistyczne opakowania cukiernicze zostały zaprojektowane specjalnie do pakowania produktów cukierniczych, takich jak czekolady, cukierki i inne słodycze. Przydadzą ci się też plastikowe pojemniki na desery, najlepiej wykonane z lekkich materiałów łatwych do ponownego przetworzenia.

Przy tak wielu możliwościach, kluczowe jest dobranie odpowiedniego opakowania do rodzaju pakowanego ciasta lub słodyczy. Na przykład delikatne ciastka takie jak faworki mogą wymagać innego rodzaju opakowania niż pączki. 

Upewnij się też, że opakowanie jest szczelne, aby zapobiec przedostawaniu się powietrza i wilgoci, co może wpłynąć na świeżość produktu. Używaj odpowiednich materiałów opakowaniowych, takich jak folia, aby zachować świeżość ciastek.

Opakowanie to ponadto świetna okazja do budowania marki i marketingu. Rozważ użycie opakowania, które odzwierciedla estetykę i wartości marki, i które sprawi, że klienci będą zaciekawieni! Hurtownia opakowań dla gastronomii Tedmark oferuje możliwości nadruku na Twoich opakowaniach i kartonach.

Warto też pamiętać, by twoje opakowania były przyjazne dla środowiska. Papier jest świetnym wyborem dla wielu rodzajów opakowań. Czasem jednak musisz wybrać plastik lub folię aluminiową — zadbaj w takim wypadku, aby Twoje opakowania cukiernicze nadawały się do recyclingu!

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%


Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…